Individuele begeleiding

De individuele begeleiding is gericht op 1 op 1 begeleiding van kinderen en jongeren op het begeleidingsplein. Deze begeleiding kan op verschillende plekken plaatsvinden; op het plein, thuis, bij de sportclub of op een andere locatie als dit de wens is van ouders. 

De begeleiding kan bestaan uit sporten, structureren van de dag, het bevorderen van het zelfbeeld en/of zelfredzaamheid, het oefenen van sociale vaardigheden of een combinatie van bovenstaande activiteiten. De begeleiding kan doordeweeks geboden worden of in het weekend. Een ander doel van deze begeleiding kan ontlasting van ouders zijn zodat zij even tijd voor zichzelf en eventuele andere kinderen hebben. 

Een voorbeeld kan zijn dat een jongetje bij ons komt om te sporten, vervolgens wordt er tijdens het sporten of erna gewerkt aan zelfbeeld waardoor het geen individueel gesprek is maar een actieve activiteit. 

Op het plein is een zelfbeeldboek waar we met de kinderen en jongeren in werken als het gaat om het bevorderen van zelfredzaamheid en het hebben van een positiever zelfbeeld.